A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Новини, оголошення Машівської селищної ради

Дата: від до Скинути

25 років Асоціації міст України.

25 років Асоціації міст України.

30 червня у столиці України місті Києві відбулися урочисті заходи з нагоди 25-річчя заснування Асоціації міст України.

13:58 03.07.2017

Роботи з благоустрою Машівки продовжуються.

Роботи з благоустрою Машівки продовжуються.

     Щороку, після закінчення осінньо-зимового періоду, відповідні служби розпочинають поточний ремонт доріг. Навесні, на центральній вулиці нашого селища, було відремонтовано дорожнє покриття, а тепер настала черга оновити дорожню розмітку. Якщо раніше доводилося наймати приватні фірми, то ось уже кілька років цими роботами займається Машівське житлово-комунальне господарство та робітники відділу благоустрою Машівської селищної ради. Роботи виконувалися на ділянках доріг, наближених до об’єктів соціально-культурної сфери та в місцях найбільшого скупчення людей, згідно правил безпеки дорожнього руху. Нині фарбувальні роботи вже завершені тож мешканці та гості Машівки можуть особисто оцінити роботу комунальних служб селища.

16:06 13.06.2017

1 червня - день захисту дітей.

1 червня - день захисту дітей.

Міжнародний день дітей - одне з найстаріших міжнародних свят. Рішення про його проведення було прийнято в 1925 році на Всесвітній конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, у Женеві. Історія замовчує, чому це дитяче свято було вирішено відзначати саме 1 червня.  За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого припала саме на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.  У Міжнародного дня дітей є прапор. На зеленому тлі, що символізує зростання, гармонію, свіжість і родючість, навколо знаку Землі розміщено стилізовані фігурки - червона, жовта, синя, біла і чорна. Ці людські фігурки символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений у центрі, - це символ нашого спільного дому.  Цікаво, що це свято активно підтримали в країнах, що обрали соціалістичний шлях розвитку.  Так, в епоху існування Радянського Союзу 1 червня у школах розпочиналися літні канікули. Міжнародний день захисту дітей відзначали промовами і дискусіями про права і благополуччя дітей, проводили покази нових дитячих художніх фільмів і телепередач, влаштовували спортивні змагання для дітей, часто запрошуючи до участі і батьків. 

13:42 01.06.2017

Ремонт доріг.

Ремонт доріг.

   Після осінньо-зимового періоду у Машівці розпочалися ремонтні роботи на дорогах. У першу чергу будуть ремонтуватися найбільш проблемні ділянки. Однією з таких є частина дороги біля залізничного переїзду по вулиці Незалежності, де сьогодні розпочалися роботи по ремонту дорожнього покриття. Під спекотними променями майже літнього сонця працюють люди і сучасна техніка. Ями, що після весняно-зимового періоду множилися як гриби після дощу, зникають під шаром нового асфальту і вже до вечора 31-го травня тут буде відновлено повноцінний рух транспорту.

13:56 31.05.2017

Полігону твердих побутових відходів - бути!

Полігону твердих побутових відходів - бути!

   24.05.2017 року в Полтавській обласній державної адміністрації, за участю Машівського селищного голови Кравченка М.І., згідно меморандуму про співробітництво територіальних громад, з реалізації субрегіональної стратегії поводження з відходами для Полтавської області, метою якого є вирішення завдань екологічної безпеки та забезпечення здоров'я мешканців територій, підтримка реалізації чинного законодавства України по захороненню та сортуванню відходів на субрегіональному рівні, впровадження економічно ефективної системи, що забезпечує стійкий цикл управління відходами, від збору до утилізації та захоронення, відбулося  підписання спільного розпорядження про затвердження складу комісії з підготовки договору про співробітництво територіальних громад Полтавської, Карлівської, Новосанжарської, Машівської, Чутівської, Диканської та Решетилівської міських, селищних рад у сфері поводження з твердими побутовими відходами.  

13:09 24.05.2017

Безоплатна правова допомога

Безоплатна правова допомога

03 січня 2017 року Петро Порошенко підписав Закон України «Про Вищу раду правосуддя», як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента України. Цим документом, зокрема, внесені зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Сьогодні, 04 січня, «Голос України» опублікував Закон України «Про Вищу раду правосуддя», отже зазначені зміни набрали чинності - 5 січня 2017 року.

11:01 06.01.2017

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь