A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Новітнє обладнання та комфорт для пацієнтів: у Машівській громаді відкрили оновлений рентгенологічний кабінет

Дата: 04.04.2024 15:17
Кількість переглядів: 71

Учора у КНП «Машівська лікарня» відбулося відкриття оновленого сучасного рентгенкабінету. Відтепер пацієнти лікарні матимуть можливість отримувати якісні послуги у комфортних умовах та високоякісні рентгенівські знімки.

Розвиток медицини залишається одним із пріоритетних напрямків для нашої громади. Донедавна у цьому приміщенні стояло обладнання 80-х років минулого століття, що морально і фізично застаріло та постійно виходило з ладу. Наприкінці 2022-го року, за кошти місцевого бюджету, ми придбали рентгенівську діагностичну систему IMAX 160D, - розповів голова громади Сергій Сидоренко.

Як зазначив директор КНП Герман Краєвський, ця високочастотна цифрова рентгенівська система проста в експлуатації, має високу ефективність та використовується для рентгенографії як із контрастом так і без контрастних речовин. Підходить для рентгенографії всіх частин тіла, зокрема: голови, кінцівок, грудної клітки, хребта, поперекових хребців, живота, сечостатевої системи тощо. А компактність апарату забезпечує легкість пересування і точність установки для виконання досліджень.

Оновили в лікарні й приміщення самого кабінету. Капітальний ремонт провели з дотриманням всіх вимог. Замінили двері, зокрема й внутрішні - на нові металеві рентгенозахисні; на вікна встановили захисні ролети з електричним приводом; облаштували рентгензахист перегородок та стін за допомогою листового свинцю 1,5 мм; замінили на нові й внутрішні мережі каналізації та сантехніку.

По стінах тамбура влаштована захисна відбійна планка 200 мм. В рентгенкабінеті, пультовій та фотолабораторії покриття підлоги  влаштовано лінолеумом, дозволеним для використання МОЗ України. Технологічна фрамуга між фотолабораторією та пультовою замінена на металопластикому з матовим склом. Електромережа та освітлення повністю замінено. Рентгенологічний кабінет обладнано гучномовцем та відеоспостереженням, - зазначив головлікар.

З робочим візитом громаду відвідали й представники команди «ДОВІРИ» - депутати Полтавської обласної та районної рад Олег Діденко та Юрій Курячий. Вони зазначили, що нині надважливо підтримувати медицину та зміцнювати матеріальну базу установ, задля покращення якості надання медичних послуг населенню.

Усім відомо, що іноді кожна згаяна хвилина може коштувати людині життя. Відтепер, пацієнти зможуть отримувати результати рентгенівського обстеження значно швидше та якісніше. Апарат дозволить збільшити кількість обстежень та знизити дозу опромінення як хворих, так і медпрацівників, - наголосив Олег Григорович.

Під час заходу, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний розвиток Машівської громади, активну діяльність із надання всебічної допомоги українським військовим та особам, які постраждали внаслідок російської збройної агресії, голові громади Сергієві Сидоренку вручили Подяку Полтавської обласної ради.

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь