A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Урочистий захід присвячений вшануванню пам’яті Героїв-захисників України в с. Кошманівка

Дата: 10.11.2023 13:46
Кількість переглядів: 148

Час…! У кожного із нас з ним свої рахунки, а в України – особливі. На шляху боротьби за Незалежність український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок.

Ще зовсім недавно українці жили під мирним небом, радісно зустрічали світанки, ростили дітей…. В один день, наше життя змінилося….

Сьогодні, 10 листопада на Алеї Слави центрального парку в селі Кошманівка, відбувся  урочистий захід присвячений вшануванню пам’яті Героїв-захисників України, які проживали на території Кошманівського старостинського округу і віддали своє життя за Батьківщину у російсько-українській війні та встановленню світлин-портретів  Володимиру СИДОРЕНКУ та Івану ТАРАСОВУ.

Володимир СИДОРЕНКО  - старший солдат, стрілець, помічник гранатометника взводу, роти охорони, 1-ї окремої танкової Сіверської бригади. Загинув Володимир 15 листопада 2022 року виконуючи бойове завдання, в ході ведення бойових дій поблизу смт Велика Новоселівка Волновахського району Донецької області.

Іван ТАРАСОВ - молодший сержант, командир бойової машини, командир відділення 3-го взводу оперативного призначення (на бойових машинах), 15 БрОП ім.Героя України лейтенанта Богдана Завади Національної гвардії України «Кара-Даг». Загинув Іван 4 серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Мала Токмачка Пологівського району Запорізької області, в результаті танкового ворожого обстрілу.

Вшанувати пам’ять Воїнів прийшли селищний голова Сергій СИДОРЕНКО, перший заступник голови Сергій ОВЧАРЕНКО, староста Кошманівського старостинського округу Людмила КОРЗІНА, рідні, друзі, педагоги та учні Кошманівського ліцею, представники восьмого відділу Полтавського районного ТЦК та СП,  жителі села та громади.

Всі присутні з любов’ю і трепетом у серці, зворушливими словами згадували Героїв та висловлювали велику вдячність батькам за те, що виховали справжніх патріотів України, які віддали за неї життя. 

Настоятель Свято-Вознесенського храму, протоієрей Іоанн РОШКО провів поминальний молебень  та освятив пам’ятні знаки.

Наші Захисники… наші відважні Воїни… вони героїчно віддали життя за Україну. Їх подвиг неоціненний. Їхньою кров’ю омита наша держава. Вони вже вплинули на душі та серця і впливатимуть надалі…

Коли помирає людина – це велика трагедія, велике горе для всієї родини, а коли вона гине за нашу незалежність – трагедія для всієї країни. Володимир та Іван поклали свою душу і тіло за те, щоб ми жили в незалежній державі. Не просто кажуть у народі: «Поки нас пам’ятають – ми живі». Ви назавжди будете в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Героям Слава!

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь