A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Урочисте відкриття меморіальної дошки

Дата: 07.11.2023 13:48
Кількість переглядів: 117

Сьогодні, 7 листопада у селі Базилівщина відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого воїна-захисника України, старшини, головного сержанта 3-го піхотного взводу 7-ї піхотної роти військової частини А1962 60 окремої механізованої Інгулецької бригади - Сергія ГОРОБЦЯ. Загинув Герой 12 березня 2022 року під час виконання бойового завдання, в наслідок артилерійського обстрілу, поблизу населеного пункту Нововоронцовка Херсонської області, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Встановили її на фасаді сільського будинку культури.

Вшанувати пам’ять Воїна прийшли селищний голова Сергій СИДОРЕНКО, староста Базилівщинського старостинського округу Віра ЛЕВІНСЬКА, директор Селещинського ліцею Ліліана ГОРОБЕЦЬ, мати, рідні, друзі, однокласники загиблого, педагоги та учні, представники восьмого відділу Полтавського районного ТЦК та СП, жителі села та громади.

Присутні висловили велику вдячність матері Вірі Михайлівні за те, що виховали справжнього патріота України, який віддав за неї життя. Право відкрити меморіальну дошку було надано матері Героя та брату Олександру.

Настоятель церкви, отець Анатолій провів поминальний молебень та освятив пам’ятний знак. Після чого учасники заходу поклали квіти, лампадки. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали данину шани світлій пам’яті Сергія та всіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Сергій ГОРОБЕЦЬ віддав найдорожче - своє життя, захищаючи кордони нашої України. Відтепер, пам’ятний знак на стіні будинку культури буде постійним спогадом нам і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг земляка та захисника рідної Батьківщини.

Світла пам’ять про нашого Героя назавжди залишиться у наших серцях.

СЛАВА УКРАЇНІ!

ГЕРОЯМ СЛАВА!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь