Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Покращення взаємодії з організаціями-партнерами!

Дата: 08.09.2023 10:02
Кількість переглядів: 110

  Днями начальником Машівського сектору пробації проведено робочу зустріч з начальником Центру соціальних служб Машівської селищної ради та начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Машівської селищної ради.

   Головною метою зустрічі було моніторинг проблемних питань для вирішення можливих потреб засуджених та ряд питань щодо подальшої взаємодії та надання послуг клієнтам пробації, передбачених законодавством.

 Також обговорено налагодження профілактичної роботи із неповнолітніми суб’єктами пробації. Ситуація з підлітковою злочинністю в Україні вимагає впровадження дієвої системи профілактики правопорушень. Статистика показує, що більшість неповнолітніх, які вчинили злочин не були залучені до громадського життя, не мали захоплень та не отримували належної батьківської уваги. Тому під час зустрічі працівники Служб обговорили проблемні питання, які виникають в процесі роботи з сім`ями неповнолітніх правопорушників та домовились про своєчасне взаємоінформування щодо дітей, які скоїли злочин.
   На прикінці зустрічі учасники розробили алгоритм спільних заходів, спрямованих на попередження злочинності серед неповнолітніх, зокрема: проведення лекцій і профілактичних бесід з батьками неповнолітніх, які перебувають на обліку в відділі пробації. Сумісними зусиллями спеціалісти служб постійно шукають методи впливу на кожну особу індивідуально та розробляють і реалізовують заходи профілактичного характеру, спрямовані на зміну світогляду зазначеної категорії осіб в позитивному напрямку. Адже попередити правопорушення значно легше, ніж потім перевиховувати та повертати дитину до нормального життя в суспільстві.

    Автор: Начальник Полтавського РС №5, Світлана Гаврюшенко

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь