Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

ГОЛОВНЕ ПЕРЕВІРИТИ НАСІННЄВИЙ МАТЕРІАЛ

Дата: 20.12.2022 14:43
Кількість переглядів: 130

Якість насіння-показник який забезпечується посівними та сортовими  характеристиками , саме від них залежить врожайність культури.

Для посіву використовують тільки те насіння, що відповідає за посівними якостями вимогам державного стандарту. Показниками якості насіння є чистота, схожість і енергія проростання, сила росту та життєздатність,  маса 1000 насінин, зараженість хворобами  і  шкідниками.

Важливим завданням для господарств є перевірка насіннєвого матеріалу на посівну придатність в акредитованих лабораторіях , які видають відповідний документ - сертифікат на насіння для реалізації або протокол випробувань для власних потреб.

Так, сьогодні в Полтавській  області  працюють лабораторії ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції», яка знаходиться за адресою:

  • м. Полтава, вул. Міщенка, 2, тел. 066-694-45-20;
  • ТОВ «Агросерт» лабораторія знаходиться за адресою: м. Полтава, вул. Панянка, 48, тел. 095-624-63-43;
  • ТОВ «Агролабтест»;
  • ТОВ «Новосерт»;
  • ТОВ «Велес-сідс»;
  • «Полтавська обласна  фітосанітарна  лабораторія», яка знаходиться за адресою: м. Полтава вул. В.Козака,1, тел. 095-858-37-00, 097-413-16-20.

За консультаціями звертатися до спеціаліста відділу контролю у сфері насінництва та розсадництва головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області за адресою: м. Карлівка пров. Ольжича, 1,тел. 2-14-76.
 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь