A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Стажування на підприємстві - чому це вигідно і роботодавцям, і безробітним

Дата: 25.01.2022 09:45
Кількість переглядів: 178

Професійне навчання на підприємстві – це систематичний процес формування у працівників і претендентів на посаду знань, умінь і навичок, необхідних для виконання роботи.

Опанування професії на робочих місцях потрібне для того, щоб підвищити кваліфікацію, якість професійного складу працівників, сформувати професіоналізм, майстерність, сучасне економічне мислення, забезпечити продуктивність праці та ефективну зайнятість. 

Ефективиним видом професійного навчання є стажування у роботодавця: це зокрема підвищення кваліфікації і набуття професійних навичок фахівців з числа зареєстрованих безробітних безпосередньо на виробництві. Шукачі роботи мають можливість відновити та удосконалити свої знання і вміння та отримати нові, набути досвіду практичної роботи, адаптуватися до трудового колективу та робочого місця. Стажування за направленням служби зайнятості здійснюється під конкретне замовлення роботодавця.

У  2021 році професійне навчання за направленням Полтавської обласної служби зайнятості пройшли загалом близько 4 тисяч людей за 131 професією і напрямком. Безпосередньо на виробництві за індивідуальною формою навчалися 366 осіб, із них 326 пройшли стажування на робочих місцях.

Стажування здійснювалося за понад 60 напрямками, професіями і посадами. Зокрема, шукачі роботи з числа службовців стажувалися на посади менеджерів, фармацевтів, економістів, товарознавців, педагогів, медичних сестер тощо. Стажування здійснювалося і за робітничими професіями: обліковця, кухаря, адміністратора, продавця-консультанта, електрогазозварника та іншими. Про це повідомили у відділі організації профнавчання Полтавського обласного центру зайнятості.

Співпраця у такій формі зручна та вигідна роботодавцям і безробітним. Підприємства та організації мають можливість підготувати кадри, потрібні саме їм, враховуючи особливості та специфіку, а безробітні можуть отримати нові знання і навички або підвищити свою кваліфікацію і влаштуватися на роботу.

Детальніше про це тут: Професійне начання у роботодавця | Державний центр зайнятості (dcz.gov.ua)

Роботодавцям, які приймають людей на стажування, це дає можливість: 

- зекономити кошти, професійне навчання здійснюється за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття;

- забезпечити підприємство, установу, організацію чи фірму необхідними фахівцями, покращити якість продукції чи послуг, зберегти конкурентоспроможність;

- економити час і зусилля для пошуку необхідного співробітника та підготувати працівника, якого потребує виробництво;

- самостійно визначити тривалість (до 3 місяців) навчання, брати участь у складанні індивідуальних навчальних планів і програм з урахуванням особливостей робочого процесу та в роботі кваліфікаційної комісії що визначає якість підготовки навченого фахівця.

Безробітним  під час професійного навчання, зокрема шляхом стажування на робочих місцях, Державна служба зайнятості: 

- надає допомогу по безробіттю відповідно до законодавства України;

- компенсує фактичні витрати на проїзд до місця навчання і назад;

- забезпечує безоплатне проживання у гуртожитку, якщо професійне навчання організоване не за місцем постійного проживання.  

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями pol.dcz.gov.ua

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь