A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Легальна праця- запорука Вашого успіху

Дата: 30.09.2021 09:59
Кількість переглядів: 846

Маєте власний бізнес? Укладаючи трудові договори з працівниками, ви отримуєте безліч переваг: імідж соціально відповідальної компанії чи підприємця, можливість залучати інвестиції та кращих фахівців та чесно конкурувати за якістю послуг і ціною.

 

Як правильно оформити працівника?

Наймати працівників можуть компанії, приватні підприємці, а також фізичні особи, які беруть на роботу працівників. При цьому всі вони стають роботодавцями і мають дотримуватися трудового законодавства.

Порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками є однаковим для всіх роботодавців. Він

 

включає три основні кроки:

- укладення трудового договору;

- оформлення наказу про прийняття на роботу;

- повідомлення Державної податкової служби.

 

Для укладання трудового договору працівник має надати:

- паспорт або інший документ, що посвідчує особу;

- індивідуальний податковий номер;

- трудову книжку (за наявності).

 

Якщо це необхідно для роботи, ви можете попросити надати документи про освіту, про стан здоров’я тощо.

Люди – найцінніший капітал вашого бізнесу. Офіційне працевлаштування, комфортні умови праці, соціальні гарантії, нормований робочий день, навчання та кар’єрний ріст – допоможуть вам залучити та втримати досвідчених фахівців.

 

Соціальна відповідальність – запорука високої репутації. Опитування свідчать, що споживачі готові платити більше за товари та послуги бізнесу, який опікується соціальними проблемами, працює чесно та відкрито, надає гарантійне обслуговування.

 

Хочете отримати стабільні конкурентні переваги? Вони в інноваціях, в якості товарів і послуг. Скорочення витрат за рахунок незадекларованих працівників і невиконання законів – короткострокова стратегія без перспектив, яка говорить про вашу «короткозорість».

 

Створюючи нові робочі місця, ви можете отримати державну підтримку.

Ви маєте право на часткову компенсацію зарплати працівникам, якщо укладаєте трудовий договір з внутрішньо переміщеною особою (ВПО), зареєстрованою в Державній службі зайнятості як безробітна, і платите їй не менше середньої зарплати у регіоні. Також є компенсація витрат на навчання, перепідготовку та підвищення кваліфікації ВПО.

 

Держава компенсує єдиний соціальний внесок (ЄСВ) протягом року, якщо ви берете на роботу на два роки і більше батьків дітей до шести років, тих, хто самостійно виховує дитину до 14 років або дитину з інвалідністю, дітей-сиріт після 15 років, випускників навчальних закладів, людей передпенсійного віку, осіб з інвалідністю й учасників бойових дій.

 

Держава протягом року компенсує витрати на ЄСВ роботодавцям, які працевлаштовують безробітних строком мінімум на два роки на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

 

Відмовляйтеся від зарплат «у конверті». Якщо протягом року ви створюєте нові робочі місця з оплатою не менше трьох мінімальних зарплат, наступного року ви отримаєте компенсацію 50% ЄСВ за кожну особу.

 

Декларуйте працівників, щоб спокійно вести бізнес і не турбуватися про штрафи, які можуть суттєво вдарити по бюджету вашого бізнесу.

 

Більше корисної інформації з питань зайнятості можна знайти за посиланнями pol.dcz.gov.ua та /https://www.facebook.com/CzMashivka/

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь