Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

До уваги одержувачів житлових субсидій!

Дата: 06.05.2021 11:33
Кількість переглядів: 731

14.04.2021 Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 420 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів», якою внесено зміни до порядку надання субсидій з травня 2021 року.

 

Постановою Кабінету Міністрів України доповнено перелік умов, за яких субсидія не призначається, зокрема у разі якщо будь-хто із членів домогосподарства або член сім'ї особи із складу домогосподарства:

 

- має у власності більше ніж один транспортний засіб, з року випуску якого минуло менше ніж 15 років (крім мопеда і причепа),

- має у власності більш ніж одне житлове приміщення (квартиру, будинок), крім житла розташованого на тимчасово окупованій території або непридатного для проживання;

- протягом 12 місяців перед зверненням на суму понад 50 тис. грн. здійснили купівлю, в тому числі безготівкової або готівкової іноземної валюти, банківських металів, оплатили послуги, здійснили внески до статутного капіталу, надали фінансову допомогу (позику);

- на 1 число місяця, з якого призначається житлова субсидія має на депозитному рахунку кошти у сумі, що перевищує 25-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб встановленого  на 1 січня року, в якому призначається житлова субсидія (у 2021 році - 56 750 грн.).

 

З травня 2021 року житлова субсидія надається у грошовій готівковій формі.

 

Визначено, що з травня 2021 року призначення житлової субсидії (у тому числі на наступний період) здійснюється лише після подання нових заяви про призначення та надання житлової субсидії та декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.

 

Звертаємо увагу, що при цьому зберігається право на призначення житлової субсидії з травня 2021 року у разі звернення за її призначенням протягом травня-вересня 2021 року.

 

Для призначення житлової субсидії подаються наступні документи:

- заява та декларація (за новими формами);

- довідки про доходи - у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у ДПС,

 

Пенсійному фонді України, фондах соціального страхування тощо і відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом структурного підрозділу з питань соціального захисту населення у порядку, встановленому цим Положенням. У разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою до декларації додається  письмове пояснення із зазначенням їх розміру;

 

- копія договору про реструктуризацію заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (у разі наявності);

- договір наймання (оренди) житла (у разі наявності);

- додаткові документи, які необхідні для розгляду питання призначення субсидії (у разі призначення субсидії у виняткових випадках, зокрема на фактично проживаючих осіб).

 

При собі необхідно мати: паспорт, реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код), інформацію про: паспортні дані та реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код) членів домогосподарства та членів їх сімей (в тому числі, які зареєстровані за іншою адресою), особові рахунки в організаціях надавачах житлово-комунальних послуг якими користуєтесь.

 

Звертаємо увагу громадян, що Міністерством соціальної політики України підготовлено проект наказу «Про внесення змін до форм Заяви про призначення та надання житлової субсидії у грошові формі та Декларації про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії».   Бланк нової заяви та декларації можливо  буде отримати безпосередньо у місцях прийому документів після прийняття наказу Мінсоцполітики.

 

Прийом документів на призначення житлової субсидії  для жителів Машівської територіальної громади проводиться відділом соціального захисту та охорони здоров’я виконавчого комітету Машівської селищної ради за адресою: вулиця Незалежності,112 Б,смт.Машівка (кабінет№ 1).

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь