Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Розпочався нерест риби

Дата: 25.03.2021 16:14
Кількість переглядів: 819

В Машівському районі водойми орендуються фізичними та юридичними суб’єктами господарювання. Орендуються ставки з метою  вирощування, вилову, реалізації риби та  любительського лову. Закон про охорону і використання тваринного світу пропонує усім риболовецьким установам і організаціям, а також рибалкам-любителям строго дотримуватися встановлених правил рибальства.

 

Відповідно до наказів Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області № 65 від 16.03.2021 р. «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах на території, підконтрольній Полтавському рибоохоронному патрулю у 2021 році» та № 66 від 16.03.2021 р. «Про встановлення заборони на лов раків під час линьки і виношування ікри у рибогосподарських водних об’єктах на території, підконтрольній Полтавському рибоохоронному патрулю у 2021 році» визначені способи і сезони лову. Заборонено масовий вилов риби з 01 квітня по 30 червня 2021 року.

 

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, в першу чергу - температура води у водоймі. Порушення традиційних місць нересту в результаті забруднень господарсько-побутовими стоками, будівництва гідротехнічних споруд призводить до скорочення чисельності багатьох, в тому числі цінних видів риб. Використовуючи сучасні потужні засоби здобичі, легко можна було б повністю виловити усю рибу і тим припинити подальше рибальство. Щоб цього не сталося почали застосовувати заходи по охороні і відтворенню риби.

 

Категорично заборонено у період нересту днопоглиблювальні, вибухові, гідротехнічні та інші роботи на рибогосподарських водних об'єктах оскільки при цьому марно гине величезна кількість риби різного віку і порід.

 

Любительський вилов риби більш поширений в районі, цей спосіб лову не переслідує промислових цілей. Дозволяється любительський лов риби з берега на відведених ділянках водойм у період заборони лову риби всім громадянам однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом. Любитильський лов служить хорошим і здоровим відпочинком, дозволяє рибалці проявити своє уміння, спритність і знання, сприяє тіснішому спілкуванню людини з природою.

 

 

Головний спеціаліст відділу

безпечності харчових продуктів

та ветиринарної медицини

Марина Гарячун

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь