A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Розпочався нерест риби

Дата: 25.03.2021 16:14
Кількість переглядів: 789

В Машівському районі водойми орендуються фізичними та юридичними суб’єктами господарювання. Орендуються ставки з метою  вирощування, вилову, реалізації риби та  любительського лову. Закон про охорону і використання тваринного світу пропонує усім риболовецьким установам і організаціям, а також рибалкам-любителям строго дотримуватися встановлених правил рибальства.

 

Відповідно до наказів Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області № 65 від 16.03.2021 р. «Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби, інших водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах на території, підконтрольній Полтавському рибоохоронному патрулю у 2021 році» та № 66 від 16.03.2021 р. «Про встановлення заборони на лов раків під час линьки і виношування ікри у рибогосподарських водних об’єктах на території, підконтрольній Полтавському рибоохоронному патрулю у 2021 році» визначені способи і сезони лову. Заборонено масовий вилов риби з 01 квітня по 30 червня 2021 року.

 

Нерест - особливий період у житті мешканців водойм, який обумовлений наявністю сприятливих умов у місці проживання. На нерест риби впливають багато умов, в першу чергу - температура води у водоймі. Порушення традиційних місць нересту в результаті забруднень господарсько-побутовими стоками, будівництва гідротехнічних споруд призводить до скорочення чисельності багатьох, в тому числі цінних видів риб. Використовуючи сучасні потужні засоби здобичі, легко можна було б повністю виловити усю рибу і тим припинити подальше рибальство. Щоб цього не сталося почали застосовувати заходи по охороні і відтворенню риби.

 

Категорично заборонено у період нересту днопоглиблювальні, вибухові, гідротехнічні та інші роботи на рибогосподарських водних об'єктах оскільки при цьому марно гине величезна кількість риби різного віку і порід.

 

Любительський вилов риби більш поширений в районі, цей спосіб лову не переслідує промислових цілей. Дозволяється любительський лов риби з берега на відведених ділянках водойм у період заборони лову риби всім громадянам однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком та спінінгом. Любитильський лов служить хорошим і здоровим відпочинком, дозволяє рибалці проявити своє уміння, спритність і знання, сприяє тіснішому спілкуванню людини з природою.

 

 

Головний спеціаліст відділу

безпечності харчових продуктів

та ветиринарної медицини

Марина Гарячун

 

 

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь