A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

У Машівському ліцеї створено унікальний інклюзивний клас

Дата: 27.01.2021 13:07
Кількість переглядів: 414

26 січня у селищі Машівка відбулося відкриття соціального проєкту від АТ «Укргазвидобування» - «Школа майбутнього». Газовидобувники допомогли відремонтувати приміщення та оснастити спеціалізований навчальний клас для дітей з особливими потребами.

Створення нового інклюзивного простору спрямовано на надання кожній дитині всіх умов для повноцінного навчання. Завдяки цій кімнаті тепер є можливість навчати дітей, як правильно користуватися побутовими приладами. Також є різні зони – ігрова, навчальна, спортивна. У майбутньому в ліцеї також планується створення кімнати відпочинку.

- У нашому закладі зроблений ремонт для ресурсної кімнати. Ми чекали її, тому що дійсно цей проєкт дає можливість працювати із дітками, які мають особливі освітні потреби та з учнями початкової ланки. Ну і взагалі, діткам, яким потрібна допомога у покращенні емоційного та психологічного стану. Коштів було потрібно багато, тому звернулися за допомогою до ГПУ Полтавагазвидобування, - зазначає директор Машівського ліцею Зоя Гальченко.

Реалізація проєкту в Машівському ліцеї забезпечено комфортну та сприятливу атмосферу для навчання дітей з додатковими потребами.

- Оскільки в нашій школі багато учнів з особливими освітніми потребами, було вирішено оснастити ресурсну кімнату. Оперативно виконали всі ремонтні роботи, завезли обладнання та вже починаємо активно працювати з дітками, - говорить Наталія Мирошниченко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Машівської селищної ради.

Інклюзивна освіта є підходом, що допомагає адаптувати освітню програму та навчальне середовище для учнів, які мають індивідуальні навчальні потреби.

- Це гарний проєкт, справді ця кімната була потрібна громаді. Тому що в кожній школі є діти, з якими необхідно індивідуально займатися. Я хочу подякувати ГПУ Полтавагазвидобуванняза за те, що беруть активну участь у великій кількості проєктів у регіоні. Сподіваюся, що і надалі наша дружба буде ставати міцнішою, - додає Машівський селищний голова Сергій Сидоренко.

Цей проєкт став одним з багатьох, що реалізує АТ «Укргазвидобування» в Полтавській області.

Група Нафтогаз та підприємства, які до неї входять, є надійними партнерами громад на територіях, яких вони ведуть господарську діяльність. Ми активно підтримуємо громади і допомагаємо їм удосконалювати сфери освіти та медицини, а також створювати сприятливі умови для всебічного розвитку місцевого населення, - наголосив заступник директора ГПУ «Полтавагазвидобування» Віталій Хівренко.

Текст та фото - Анастасія Теплюк, фахівець відділу комунікацій ГПУ «Полтавагазвидобування» АТ “Укргазвидобування”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь