A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

«Веселка робітничих професій» для учнів Машівської ОТГ

Дата: 16.04.2019 09:23
Кількість переглядів: 1219

«Веселка робітничих професій» для учнів Машівської ОТГ

 

11 квітня 2019 року в приміщенні Машівського ліцею Машівської селищної ради відбувся традиційний ярмарок професій «Веселка робітничих професій» для учнів 9-11 класів Машівського, Селещинського та Новотагамлицького ліцеїв.

Метою заходу було надання профорієнтаційної допомоги учням у свідомому професійному самовизначенні та презентація навчальних закладів Полтавської області.

Організували та провели захід фахівці Машівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості спільно з Відділом освіти, культури, молоді та спорту Машівської селищної ради.

Наталія Мірошниченко, начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту Машівської селищної ради відкрила «Веселку робітничих професій», звернувшись до школярів:

«Вибір професії – це важливий крок, від якого буде залежати все ваше майбутнє. Сьогоднішній захід покликаний ознайомити вас, юні друзі, з професіями, які є актуальними на ринку праці».

Яна Самохатка, фахівець Машівської районної філії, побажала всім гарної плідної роботи та співпраці. Наголосила, що профорієнтаційна зустріч допоможе випускникам вибрати професію, яка буде до душі та актуальна на ринку праці.

У заході взяли участь: Державний професійно-технічний навчальний заклад «Полтавське вище професійне училище ім.А.О.Чепіги», Полтавський національний педагогічний університет ім. В.Г. Короленка, Полтавський коледж харчових технологій Національного університету харчових технологій, Карлівське професійно-технічне училище № 50, Полтавська державна аграрна академія, Державний навчальний заклад «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище імені Бірюзова С.С.», Військовий коледж сержантського складу м. Полтава, Полтавський національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка та Полтавський коледж нафти і газу Полтавського національного технічного університету.

Багато яскравих вражень виніс кожен, хто відвідав цей захід. А подивитися було на що, адже мета, яку ставив кожен навчальний заклад максимально залучити випускників до навчання. Навчальні заклади надавали консультації, демонстрували презентаційні слайди та відеоролики про можливості і перспективи навчання, знайомили відвідувачів з професіями, за якими здійснюється навчання, умовами вступу, матеріально-технічною базою, а також можливостями працевлаштування після навчання. На сцені кожен навчальний заклад презентував себе виступами кращих активістів та

співаків.

Недарма говорять «Краще один раз побачити, ніж сто разів почути», а спробувати ще краще, тому саме такий формат ознайомлення з професіями, безпосереднє спілкування з майстрами виробничого навчання, учнями та студентами має дієвий вплив на вибір учнями свого професійного майбутнього.

 

Посилання на сайт Полтавського обласного центру зайнятості – https://pol.dcz.gov.ua та на сторінку у фейсбук обласної служби – https://www.facebook.com/PoltavaOCZ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь