A A A K K K
для людей із порушенням зору
Машівська громада
Полтавська область, Полтавський район

Розпочато роботи з будівництва водопровідної мережі від вул. Молодіжної до водонапірної вежі (район «Залізниця») в смт. Машівка протяжністю 1,4 км.

Дата: 17.11.2016 15:36
Кількість переглядів: 956

Система водопостачання та водовідведення на території смт. Машівка перебуває на балансі КП ПОР «Полтававодоканал». Вона включає: мережу водопостачання довжиною 18600 метрів, каналізаційну мережу довжиною 6200 метрів, 6 артсвердловин, 5 водонапірних веж, каналізаційну насосну станцію, очисні споруди потужністю 700 кубічних метрів за добу. Проте існуюча система мереж водопостачання не з’єднана в єдину мережу, що не дозволяє в результаті виходу зі строю однієї або декількох артсвердловин забезпечувати питною водою населення селища з інших свердловин. Крім того головною проблемою є те, що частина населення смт. Машівка до цього часу використовує воду із шахтних колодязів, яка не відповідає санітарним нормам (вміст нітратів, згідно лабораторних досліджень, перевищує допустиму норму більше, ніж у 10 разів: при нормі не більше 45мгл її вміст становить від 438,2 до 496,11 мгл). Вміст фтору у воді, яку споживають жителі селища із джерел централізованого водопостачання, перевищує норму майже у 2 рази (при нормі 1,5 мгл її вміст становить від 2,67 до 2,73 мгл). Вода з допустимою нормою фтору знаходиться у свердловині, що розташована на межами населеного пункту. різна потужність артсвердловин, в частині водогонів низький тиск води, що не дозволяє надавати якісні послуги з водозабезпечення населенню.

З метою надання якісних послуг по водозабезпеченню питною водою жителів смт. Машівка, 61 організації, Машівській ЦРЛ, Машівській ЗОШ І-ІІІ ступеня, ДНЗ «Калинка», необхідно з’єднати всі існуючі мережі в єдину систему, шляхом будівництва водопровідної мережі від вул. Молодіжної до водонапірної вежі (район «Залізниця») в смт. Машівка протяжністю 1,4 км.

Але найголовніше те, що всі багатоповерхові будинки і мікрорайон «Герівка» отримує воду з однієї свердловини. Мало того, що вода не відповідає санітарним нормам, але й немає резерву якщо ця свердловина вийде із ладу то більша частина жителів залишиться без води так як швидко побудувати водогін, або свердловину неможливо. Щоб запобігти тому, що частина Машівки залишиться без водопостачання, було виготовлено зведений кошторисний розрахунок вартості Будівництва водопровідної мережі від вул. Молодіжної до водонапірної вежі (район “Залізниця”) в смт. Машівка, Машівського району, Полтавської області, який пройшов державну експертизу та затверджений сесією селищної ради в 2014 році, згідно якого будівництво такого водогону, який був би під’єднаний до свердловини та подавав воду до існуючого водогону коштує 854,462 тис.грн.

Так, як у селищної ради коштів на такі роботи не вистачає було прийнято рішення випросити їх і Міністерства регіонального розвитку. Для чого селищною радою пророблена значна робота по збору інформації, розробленню документації та самого проекту і врешті решт у 2015 році цей проект було подано до участі в конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році, на умовах співфінансування вартості будівництва, адже для реалізації цього проекту, як вже зазначалось необхідне фінансування згідно проектно-кошторисної документації - 854,462 тис.грн.,

Документальне оформлення було вірним, а інвестиційна програма переконливою і наш проект пройшов конкурсний відбір регіональною комісією Міністерства регіонального розвитку в м. Полтава серед сотні інших, він був відібраний та направлений на затвердження Міжвідомчої комісії Міністерства регіонального розвитку в м. Києві, де він був визнаним кращим та ввійшов до 20 інвестиційних програм (проектів), які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2016 році з 42 направлених від Полтавської області та був 8 серед тих що набрали найбільше баллів під час оцінювання.

Так, для втілення цього проекту виділено кошти з Державного фонду регіонального розвитку – 512,462 тис. грн., та кошти місцевого бюджету – 342,00 тис. грн. На виконання рішення 8 сесії селищної ради 7 скликання від 14.07.2016 «Про визначення виконавця послуг з виконання робіт по будівництву водогону через систему електронних закупівель» через платформу «Прозоро» виконавцем робіт визначено ТОВ «Будколектор» з яким і було підписано договір № 01 від 03.10.2016 року на виконання робіт з будівництва водогону так, як вони запропонували вигідніші умови з надання послуг. Замість 854,462 тис.грн. запропонували виконати роботи згідно проектно-кошторисної документації поданої нами за 758,000 тис.грн., що дало можливість зекономити 96,462 тис. грн.

В даний час ТОВ «Будколектор» розпочали роботи пов’язані з будівництвом водогону, які можуть призвести до деяких незручностей населення, неможливістю належного під'їзду до огородів та гаражів в районі залізниці.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Крім того, аналогічний проект направлено до участі в конкурсному відборі інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, згідно якого планується провести будівництво водопровідної мережі від вул. Незалежності по вул. Симона Петлюри до вул. Гоголя в смт. Машівка, Машівського району, Полтавської області протяжністю 1,053 км. А також заплановано провести новий водогін по вулиці Незалежності від районного відділення поліції до мікрорайону Герівка.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь